L'Audiència de Castelló deixa lliure un acusat d'abusos sexuals a xiquetes per l'aturada judicial

Considera que el risc de fugida és molt reduït a causa de la pandèmia.

Audiència de Castelló
Audiència de Castelló / Europa Press.

L'Audiència de Castelló ha deixat en llibertat un acusat de cometre abusos sexuals continuats sobre cinc menors per "les dificultats" que suposa la pandèmia "per a jutjar-lo", tot i que fa menys d'un any va considerar que hi havia riscos per a les víctimes i perill de fugida.

Les acusacions demanen 28 anys de presó per a l'acusat, un conserge i entrenador de gimnàstica artística femenina d'un municipi de la Plana Baixa, a qui acusen d'haver abusat sexualment entre el 1992 i el 2017 de cinc xiquetes de 6 a 14 anys que entrenava.

L'acusat, després d'un primer període en presó preventiva, va eixir en llibertat provisional, però li van revisar la pena i ordenaren que tornara a ingressar a la presó pel risc de fugida. Ara, l'han deixat de nou en llibertat.

La fiscal del cas alerta que la mesura pot "posar les víctimes en una situació de risc i inseguretat evident". No obstant això, l'Audiència assenyala que el risc de fugida és "molt reduït" i que són "inexistents tant el perill de destrucció de proves com el risc d'atac".

També et pot interessar

stats