L'Audiència de Barcelona rebutja la nul·litat parcial del juí oral sol·licitat per Serra i Todó

Narcís serra ha dit que no es penedeix de la seua gestió al capdavant de l'entitat i que va “fer el que havia de fer”.

Narcís Serra arribant a l'Audiència de Barcelona
Narcís Serra arribant a l'Audiència de Barcelona / Andreu Dalmau (Efe)

Les defenses de l'expresident de CatalunyaCaixa, Narcís Serra, i l'exdirector general de l'entitat, Adolf Todó, han aprofitat la primera sessió del juí que investiga els sobresous abonats a l'antiga cúpula d'aquesta entitat financera per a sol·licitar la nul·litat parcial del juí oral. Una petició que ha rebutjat l'Audiència Nacional de Barcelona.

Les defenses de Serra i Todó han aprofitat la sessió de qüestions prèvies per a fer aquesta sol·licitud i han argumentat que la CUP, que exerceix l'acusació popular, no estava legitimada per a exercir l'acció civil i sol·licitar la fiança per als acusats perquè no estan perjudicats directament pels fets que es jutgen.

Així mateix, aquestes defenses han reclamat rebaixar la fiança de 9,5 milions d'euros fixada pel jutge d'instrucció, atenent a la sol·licitud de la CUP, i al·legant que tant la fiscalia com l'advocacia de l'Estat, que representen el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) en aquest cas, la limitaven a 2,56 milions menys.

El president del tribunal ha avançat que no podia decretar la nul·litat de l'acte del juí oral per a no “dil·latar la causa”, i ha precisat que respondrà “amb assossec” les peticions de les defenses en una resolució per escrit.

La secció octava de l'Audiència de Barcelona jutja a partir de hui 41 membres del consell d'administració per autoritzar sous “desproporcionats” a la cúpula de l'antiga caixa d'estalvis tot i la crítica situació perquè passava l'entitat, que va haver de ser recapitalitzada amb una inversió de diners públics de més de 12.000 milions d'euros.

A l'entrada al jutjat, l'expresident de CatalunyaCaixa, Nacís Serra, ha assegurat que no es penedeix de la seua gestió al capdavant de l'entitat i que va fer el que havia de fer.

La fiscalia atribueix a un total de 17 persones, entre elles Serra i Todó, dos delictes d'administració deslleial, per als quals demana quatre anys de presó, mentre que per a 24 exdirectius més de CatalunyaCaixa demana dos anys de presó per un únic delicte d'administració deslleial. A més, el ministeri públic demana que els acusats indemnitzen el FROB amb un mínim de 2,56 milions d'euros.

També et pot interessar

stats