L'atenció dels pacients amb Covid multiplica per tres la demanda d'oxigen als hospitals

Les subministradores, que solien portar oxigen una o dues vegades per setmana abans de la pandèmia, ara ho fan a diari.

VÍDEO | L'atenció dels pacients amb Covid multiplica per tres la demanda d'oxigen als hospitals

La demanda d'oxigen, vital per als pacients, s'ha disparat l'últim any als hospitals. Aquesta elevada demanda ha obligat les empreses del sector a multiplicar per tres la producció. Un equip d'À Punt ha entrat, per primera vegada, en una de les plantes més grans que subministra l'oxigen medicinal als hospitals valencians.

Es calcula que una persona sana consumeix de 2 o 3 litres d'oxigen per minut. La despesa d'oxigen és molt més elevada en el cas d'un malalt de Covid en una UCI, que pot arribar a consumir-ne 50. L'increment dels llits d’aquestes unitats de crítics i les hospitalitzacions en planta derivades dels contagis de coronavirus han obligat les empreses subministradores a triplicar la producció d’oxigen, en aquest cas fins a produir-ne 300 tones diàries.

De fet, Juan Manuel Bravo, director d’una d’aquestes empreses explica a À Punt que abans de la pandèmia portaven oxigen als hospitals que tenen com a clients “una o dues vegades per setmana”, però la situació sanitària que ha provocat el coronavirus ara els obliga a anar pràcticament cada dia o, fins i tot, en alguns casos, algunes vegades al dia.

La forta demanda i l'increment de llits també fa que els hospitals necessiten una ampliació dels sistemes de distribució i emmagatzematge d’oxigen dins de les instal·lacions hospitalàries.

L'oxigen suposa el 21% de l'aire que respirem. Els pulmons el transfereixen a la sang i és fonamental per a generar l'energia que ens mou, és com la gasolina del motor d'un cotxe. La Covid danya aquest sistema en el cas dels pacients ingressats a les UCI, un servei que no funcionaria sense l'oxigen necessari per a mantindre'ls amb vida.

També et pot interessar

stats