L’atac sexual, principal mòbil de l'assassinat de la turista alacantina amb què treballa la policia de Costa Rica

La família lamenta que està coneixent els detalls de la investigació pels mitjans de comunicació.

El cunyat de la víctima, després de l'acte celebrat aquest dimarts a San Fernando de Henares
El cunyat de la víctima, després de l'acte celebrat aquest dimarts a San Fernando de Henares / Fernando Villar (Efe)

Les autoritats de Costa Rica estan considerant el mòbil sexual com a causa fonamental de la mort d'Arantxa Gutiérrez López, la turista alacantina que va ser trobada morta dissabte al parc nacional de Tortuguero.

El director de l'Organisme d'Investigació Judicial, Walter Espinosa, ha confirmat que estan esperant els resultats de diverses proves científiques de fluids biològics per a poder confirmar que es va produir un atac sexual. La investigació no està tancada i diversos equips especialitzats es troben a la zona entrevistant els testimonis i buscant més indicis que puguen confirmar aquest mòbil.

De moment, l'únic detingut és Alvin Díaz, un nicaragüenc de 33 anys que treballava de forma il·legal en un hotel pròxim a on van trobar el cos. Algunes fonts apunten que la nit anterior Alvin i la víctima coincidiren i mantingueren una breu conversa. L'endemà, Arantxa va eixir a primera hora del matí a fer una passeig per la platja i ja no va tornar. Les proves d'ADN hauran de confirmar l'autoria dels fets.

Els pares i la germana d'Arantxa es troben des d'aquest passat dilluns a Costa Rica a l'espera de poder repatriar el cadàver. Des d'aquest país seguiran les novetats de la investigació.

Lentitud en els tràmits

El migdia de dimarts s'ha guardat un minut de silenci a San Fernando de Henares, a Madrid, municipi on residia la jove. El cunyat de la víctima i germà de la parella d'aquesta, Manuel Escribano, ha assenyalat, posteriorment a l'acte, que tant la família de la xica com la d'ell estan "destrossats", per la pèrdua i per les circumstàncies tan dramàtiques en les quals s'ha produït. També ha lamentat que la família estiga coneixent els detalls de la investigació pels mitjans de comunicació, i que ningú els informe sobre l'autòpsia o sobre quan podran repatriar el cadàver.

També et pot interessar

stats