L’associació Tretze Roses Astúries es querellarà davant el Suprem contra Ortega Smith

El secretari general de Vox s’ha negat a retractar-se de les seues “calúmnies” sobre les joves afusellades el 1939.

Arribada de familiars i associacions al jutjat on se celebra l’acte de conciliació de la demanda contra el diputat de Vox Javier Ortega Smith

L’associació Tretze Roses Astúries ha anunciat aquest divendres que en les pròximes setmanes presentarà una querella en el Tribunal Suprem per injúries i calúmnies contra Javier Ortega Smith. El secretari general de Vox s’ha negat a retractar-se de les seues declaracions en televisió sobre les joves, a les quals va acusar d’assassines.

Així ho ha avançat l’associació després de l’acte de conciliació que ha enfrontat les Tretze Roses Astúries i els nebots d’una de les joves, Dolores Conesa, al número dos de Vox en el jutjat de primera instància número 40 de Madrid. Ortega Smith no ha acudit a l’acte, sinó que ho ha fet únicament la seua advocada.

Els demandants acusen el dirigent de Vox de causar amb les seues afirmacions “danys morals i perjudicis incalculables”, per la qual cosa sol·licitaven que es retractara a través d’una publicació en televisió, una indemnització de 10.000 euros, que serien donats a un col·lectiu relacionat amb la memòria històrica, i cinc dies de treballs d’exhumació de víctimes de la Guerra Civil i el franquisme.

Durant l’acte de conciliació, l’advocada d’Ortega Smith ha comunicat a la jutge i a l’altra part que el seu defensat no acceptava aquestes condicions, de manera que des del jutjat s’ha proposat una solució intermèdia: únicament les disculpes públiques del secretari general de Vox en un mitjà de comunicació d’audiència similar.

Ortega Smith volia una “matisació” i no una “rectificació” de les seues paraules

Els demandants han acceptat la proposta, però la lletrada d’Ortega Smith, prèvia consulta telefònica al polític, ha traslladat que no estava disposat al fet que l’associació li “imposara el contingut” de la seua retractació. Vox han explicat que el que Ortega Smith proposava una era “matisació” i en cap cas una “rectificació” de les seues paraules.

També et pot interessar

stats