L'Associació Espanyola contra el Càncer alerta de l'impacte de la inflació en els pacients oncològics

Les atencions dels treballadors i treballadores socials de l'associació han augmentat un 54% en 2022

La inflació colpeja especialment a les persones vulnerables / À Punt NTC

La inflació afecta directament les economies dels malalts oncològics. Així ho adverteix l'Associació Espanyola contra el Càncer de València, que dona una xifra: en 2022 les atencions dels treballadors i treballadores socials de l'associació augmentaren un 54%. D'altra banda, s'han multiplicat per cinc les ajudes econòmiques d'emergència per als pacients amb vulnerabilitat socioeconòmica.

Una d'aquestes pacients és Noèlia, qui pateix un càncer de pit metastàtic des de fa deu anys. Casada i amb dos fills menuts, assegura que ha passat de ser gestora bancària a gestora de la seua salut. La pujada de preus li ha deixat la butxaca al límit. "Tot el que entra, ix", lamenta. Als aliments, al combustible i a una llarga llista, s'afig la pujada de preus dels tractaments complementaris, que l'ajuden a lluitar contra els efectes secundaris de la malaltia. "Ha pujat tot", resumeix.

Com ella, 2.537 valencians i valencianes que pateixen càncer es troben en situació laboral de risc, cosa que empitjora encara més la seua situació, segons han assenyalat des de l'associació.

També et pot interessar

stats