L'Associació d'Infermeria i Vacunes considera "inviable" l'extracció d'una setena dosi en una vacunació massiva

El col·lectiu afirma, a més, que la infermera que procedeix a l'extracció i administració d'una setena dosi "no té cap suport legal ni administratiu".

Una infermera posa una vacuna en una imatge d'arxiu
Una infermera posa una vacuna en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Davant diverses informacions aparegudes sobre la possibilitat d'extraure una setena dosi de la vacuna de Pfizer-BioNtech i una onzena dosi de les vacunes de Moderna i d'AstraZeneca, l'Associació Nacional d'Infermeria i Vacunes considera que en una vacunació massiva, en la qual intervenen milers d'infermeres, "és totalment impossible aconseguir això en tots els casos".

Segons afirmen, teòricament i matemàticament "seria possible" l'extracció de set dosis utilitzant els materials adequats i amb una destresa que només s'aconsegueix amb un bon entrenament. "Quan ha sigut realitzada en condicions experimentals ideals, on només intervenen una o dues infermeres en totes aquestes condicions ideals (temps, entrenament i materials adequats), sí que és possible aconseguir-ho". No obstant això, en situacions reals, "això és impossible garantir-ho en el cent per cent dels casos".

En les fitxes tècniques de les vacunes de coronavirus, segons expliquen, s'indica que la vacuna de Pfizer-BioNtech conté 6 dosis de 0,3 ml, i les vacunes de Moderna i d'AstraZeneca, 10 dosis de 0,5 ml.

El col·lectiu afirma, a més, que la infermera que procedeix a l'extracció i administració d'una setena dosi "no té cap suport legal ni administratiu", per la qual cosa en cas que sorgira qualsevol problema derivat d'aquesta acció, "es podria trobar sense el suport de l'administració sanitària per a la qual treballa".

Per tant, des de l'Associació Nacional d'Infermeria i Vacunes desaconsellen aquesta pràctica, a l'espera d'instruccions específiques dirigides als professionals d'infermeria, per part de les administracions competents. A més posen de manifest que en una vacunació d'aquestes característiques, "suposa un risc elevat el fet d’intentar dur a terme aquesta pràctica pel risc de no obtindre la dosi adequada de 0,3 ml. en tots els casos".

També et pot interessar

stats