L’Associació d’Empresaris i Autònoms de Penyagolosa reclama polítiques amb perspectiva rural

El promotor de l'entitat destaca la necessitat d’atraure iniciativa privada i protegir els comerços que, per falta de relleu generacional, han de tancar.

Comerç d’Atzeneta del Maestrat, en una imatge d’arxiu
Comerç d’Atzeneta del Maestrat, en una imatge d’arxiu / À Punt NTC

Davant el degoteig d’empreses que tanquen any rere any, un grup de les comarques del nord ha constituït l’Associació d’Empresaris i Autònoms de Penyagolosa. Entre els objectius estan el desenvolupament de la comarca de l’Alcalatén i defendre els seus interessos.

“Les normatives i les polítiques públiques han de tindre en compte la perspectiva rural”, ha expressat Miquel Àngel Moliner, promotor de l’associació. En una entrevista telefònica, ha lamentat que es té una visió “prou negativa” del món rural, “però hi ha molta gent jove amb ganes de treballar que ha decidit desenvolupar el seu projecte vital ací”.

També ha destacat el dinamisme del món empresarial: “Hi ha empreses que tanquen i hi ha empreses que es creen, però als pobles de l’interior la taxa d’atur és molt baixa”. Les empreses, ha explicat, tenen dificultats per a trobar treballadors tant de baixa com d'alta qualificació.

“Els xiquets poden córrer sense que ningú els vigile, ixes al bar i sempre et trobes algú…”, ha explicat, a més de recordar altres beneficis de la mancomunitat del Penyagolosa, com l’accés a un Centre Rural Agrupat (CRA) “amb ensenyament de molta qualitat”, un centre de salut sense llistes d’espera o guarderia de zero a tres anys.

Segons Moliner, hi ha un aplec de joves que pensa com millorar la vida de la comarca, però falta iniciativa privada per a desenvolupar nous projectes empresarials o per a aquells comerços que, per falta de relleu generacional, han de tancar.

També et pot interessar

stats