L'assetjament escolar, un problema ben real

A Espanya, 1 de cada 3 alumnes afirma que ha vist pràctiques d’assetjament a les aules.

A Espanya, 1 de cada 3 alumnes afirma que ha vist pràctiques d’assetjament a les aules
A Espanya, 1 de cada 3 alumnes afirma que ha vist pràctiques d’assetjament a les aules

El 2 de maig se celebra el Dia Internacional de la Lluita contra l'Assetjament Escolar, o bullying, un problema que ha rebut poca atenció a Espanya.

Segons un informe de la Fundació Mutua Madrileña i de la Fundació ANAR, 1 de cada 3 alumnes afirma que a l'aula es pateixen situacions d'assetjament escolar.

A la Comunitat Valenciana, el curs passat es van comunicar 4.096 incidències relacionades amb aquest problema. València és la província que registra un nombre més elevat de casos, amb un 49% del total, mentre que Alacant representa el 38%.

La Conselleria d'Educació assenyala que el problema més habitual és el de la violència verbal, seguit de les agressions físiques i de l'exclusió social, mentre que els casos d'assetjament sexual només representen un 6% del total.

Pel que fa al ciberassetjament, la província de Castelló ha registrat el major nombre d’incidències, el 21 % del total. A la capital de la Plana, milers d'estudiants d'instituts de tota la província han participat en la commemoració del Dia Internacional de la lluita contra l'Assetjament Escolar a través del projecte "Res no serà igual".

També et pot interessar

stats