L'assetjament escolar es trasllada a l'entorn digital durant el confinament

Segons el Ministeri d'Educació, el 3,8% de l'alumnat espanyol pateix assetjament escolar.

VÍDEO | L'assetjament escolar es trasllada a l'entorn digital durant el confinament

Aquest dissabte és el Dia Internacional contra l'Assetjament Escolar, un comportament que, encara que no hi haja classes presencials a les escoles, pot traslladar-se a l'entorn digital.

L'ús d'internet dels menors espanyols ha augmentat un 10% durant la quarantena, segons Aldees Infantils, i adverteixen que "l'assetjament escolar no acaba a les aules i és possible que continue en els grups de treballs o classes d'internet que tenen lloc durant el confinament".

Segons el Ministeri d'Educació, el 3,8% de l'alumnat espanyol pateix assetjament escolar. A més, Amnistia Internacional apunta que un de cada quatre casos es produeix a través d'internet.

Des de l'Associació Espanyola de Prevenció de l'Assetjament Escolar demanen més finançament per a previndre aquest tipus de violència. En només un any, la implantació del seu programa integral ha reduït la incidència de l'assetjament a les 500 escoles, amb més de 20.000 xiquets i xiquetes, en què s'ha implantat.

D'altra banda, la fundació ANAR, dedicada a l'ajuda a xicalla i adolescents en risc, gestiona el servei telefònic del Ministeri d'Educació a través del 900 018 018, un servei gratuït, confidencial i anònim, que està operatiu les 24 hores del dia.

També et pot interessar

stats