L'assassinat d'una dona a Finestrat la setmana passada no es tractarà com violència de gènere

El jutjat descarta tractar l'assassinat com un cas de violència masclista, perquè no hi havia cap tipus de relació sentimental entre tot dos.

VÍDEO | L\'assassinat d\'una dona a Finestrat la setmana passada no es tractarà com violència de gènere

L'obertura del secret de sumari del crim de Finestrat revela que la investigació de la Guàrdia Civil apunta el component de gènere en l'assassinat. L'agressor pretenia iniciar una relació sentimental amb la dona, però amb la legislació actual, no es pot tractar com un cas de violència de gènere perquè no s'ha pogut demostrar que tingueren una relació més enllà de l'amistat. 

Lara Esteve Mallent, magistrada del jutjat número 3 de violència de gènere de Carlet, assenyala que encara que “el pacte de Estat contra la violència de gènere ja preveu aquest canvi, hui dia considerem com a violència de gènere únicament aquells casos produïts per l'home contra la dona quan aquests són o han sigut parella”. 

La hipòtesi de la Guàrdia Civil recull el fet que l'agressor la va matar perquè la dona va rebutjar mantindre una relació amb ell i després es va suïcidar. Però com que no era la seua parella ni exparella, el cas el durà un jutjat ordinari.

Els jutjats especialitzats en violència de gènere tracten de manera diferent els casos i les víctimes. La diferència en les penes no és tant quantitativa com qualitativa, és a dir, hi ha mesures associades com ara la prohibició d'aproximar-se o comunicar-se amb la víctima. A més, en els casos de violència de gènere se solen adoptar penes de presó o localització permanent. I, al contrari, s'eviten les penes de multa, perquè s'entén que repercuteixen econòmicament en la dona.

També et pot interessar

stats