L'assassinat d'una dona a Ciudad Real eleva a 43 les víctimes de violència masclista en 2020

La víctima tenia 50 anys i a la seua parella la van detindre a uns 25 quilòmetres del domicili conjugal on van ocórrer els fets.

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu / À Punt NTC

La Delegació del Govern contra la Violència de Gènere ha confirmat aquest dilluns la naturalesa masclista de l'assassinat ahir d'una dona de 50 anys a Villarrubia de los Ojos (Ciudad Real). Es tracta de la víctima mortal que fa 43 de la violència de gènere en 2020 i la 1.076 des de 2003.

Dolores G.C. tenia un fill menor d'edat i no hi havia denúncies prèvies per maltractaments en aquest cas, ha informat la delegació del govern espanyol en Twitter. No obstant això, el presumpte agressor, J.M.I.G., tenia una orde d'allunyament dels tres fills que té d'una relació anterior per delictes de violència en l'àmbit familiar.

Els fets van ocórrer ahir diumenge a la vesprada a l'habitatge on convivien la víctima i la seua parella, a qui van detindre anit a Villarta de Sant Joan, una localitat que està a uns 25 quilòmetres de Villarrubia de los Ojos. La Guàrdia Civil i la Policia Local van trobar la dona encara amb vida al domicili, que tenia una ferida d'arma blanca al coll i a la qual els serveis sanitaris no van poder salvar-li la vida.

En el que va d'any, 24 menors han quedat orfes a conseqüència de la violència masclista, una xifra que s'eleva a 302 des de 2013, data en la qual van començar a registrar-se aquestes dades.

El 016 atén totes les víctimes de violència masclista les 24 hores del dia i en 52 idiomes diferents, igual que el correu 016-online@igualdad.gob.es. Les víctimes de maltractament també poden accedir a un servei psicològic immediat que es presta via missatgeria instantània (Whatsapp) a través dels telèfons 682 916 136 i 682 508 507.

També et pot interessar

stats