L'assassí masclista de Moraira matà la parella a la immobiliària i va desfer-se del cos 24 hores després

L'home, que va entregar-se a la Guàrdia Civil i ha confessat el crim, passarà a disposició judicial previsiblement divendres.

L'autor confés ix de la immobiliària acompanyat per la Guàrdia Civil
L'autor confés ix de la immobiliària acompanyat per la Guàrdia Civil / À Punt NTC

L'home detingut a Moraira per haver assassinat la parella sentimental, una dona de 36 anys, està a l'espera de passar a disposició judicial. Es preveu que siga aquest divendres quan declare al jutjat, concretament al de violència sobre la dona número 1 de Dénia. 

Aquest tribunal és el mateix que va instruir al juliol la denúncia per maltractaments que va interposar un veí de la parella, una causa per la qual Alina, la víctima, no va voler declarar contra ell i per això finalment l'agressor va ser absolt. Aquests fets van provocar que tragueren la dona del Sistema de Seguiment Integral en els Casos de Violència de Gènere (VioGén). Són moltes les veus que demanen que es revisen els protocols d'intervenció i seguiment en aquests casos perquè no es torne a repetir un crim similar. 

Durant la jornada d'aquest dimecres, agents de la Unitat de Criminalística de la Guàrdia Civil van escorcollar la immobiliària de la qual és copropietari Arthur, l'home detingut, per a intentar reconstruir els fets i trobar l'arma homicida, un ganivet amb el qual va degollar la víctima. Ell mateix va confessar haver matat allí la dona la matinada del diumenge. Segons va relatar als agents, havia eixit a sopar amb la parella i, després de discutir, la va degollar. 

Es va desfer del cos 24 hores després, quan el va llançar a un contenidor on dilluns el van trobar els treballadors de la neteja. La víctima, Alina, tenia un fill de 14 anys que viu amb l'àvia a Dénia i un altre de 9 anys que està a Romania amb son pare. És la primera víctima de la violència masclista a la Comunitat Valenciana l'any 2020. Dimecres se la va recordar amb minuts de silenci a tota la Comunitat Valenciana. La família ha iniciat una campanya de recollida de fons per a poder repatriar el cadàver d'Alina.

També et pot interessar

stats