L'arribada de pasteres a les costes alacantines creix un 30% enguany

Un total de 79 embarcacions amb 870 migrants s'han interceptat ja, segons la Creu Roja.

L'arribada de pasteres a les costes alacantines creix un 30% enguany
L'arribada de pasteres a les costes alacantines creix un 30% enguany
09 de novembre 2020 - 14:45

L'arribada de pasteres procedents d'Algèria a les costes alacantines va en augment. Des que va començar l'any han arribat a les comarques del sud 79 pasteres amb 870 migrants procedents d'Algèria. D'aquest total de migrants, 80 són menors. La xifra suposa un augment d'un 30%, segons la Creu Roja, organització que els atén en primera instància. L'any passat, la migració no reglada es va contindre perquè Espanya va destinar 170 milions d'euros als països del Magreb perquè controlaren les seues fronteres, però enguany no hi ha hagut inversions i durant el mes d'octubre ja s'havia superat el total d'arribades de 2019.

L'arribada més dramàtica va tindre lloc ahir diumenge a Calp, amb dos morts. Les xifres actuals s'equiparen a les de 2018. L'any passat van caure perquè Espanya es marcar el repte de reduir el nombre de migrants sense papers.

Alfonso Ortega Giménez, professor de Dret Internacional i vicedegà de la Facultat de Dret de la Universitat Miguel Hernández explica que es va donar a les autoritats marroquines 170 milions d'euros “perquè controlaren l'eixida de població irregular al país”. A falta de diners, enguany hi ha un control menor al Magreb. I s'afig una nova ruta des d'Algèria i la bona mar. Per a canviar el flux, els experts aposten per un canvi en la política migratòria.

Invertir en els països d'origen, no tant per a controlar les fronteres, sinó per a millorar les condicions de vida, seria una possible via per a evitar que deixaren el seu país i les seues famílies.

S'agreuja la crisi migratòria a les illes Canàries

Mentrestant, la crisi migratòria s'agreuja a les illes Canàries. Després del cap de setmana, amb l'arribada de més pasteres, ja són més de 2.000 els migrants acollits a les illes els últims dies. És la xifra més alta d'arribades des de la crisi dels caiucs el 2007. Un total de 1.500 persones estan amuntegades a l'espai habilitat al moll d'Arguineguín, a la localitat de Mogán, a l'illa de Gran Canària, quan el dispositiu està preparat per a atendre 420 persones. A més, vora 45 d'elles tenen Covid-19 . L'alcaldessa del municipi exigix el tancament immediat del que anomena “el campament de la vergonya”.

També et pot interessar

stats