L'arquebisbat de València demana la retirada d'un videoclip gravat sense autorització a la catedral

L’ens estudia mesures legals i lamenta l'ús d’“espais sagrats” com el presbiteri o la seu episcopal

Imatge d'arxiu de la catedral de València
Imatge d'arxiu de la catedral de València / Arquebisbat de València

L'Arquebisbat de València ha negat que autoritzara la gravació d'un videoclip musical del raper valencià El Bola a l'interior de la catedral de València, ha demanat la retirada de la publicació i ha avançat que ha iniciat "la valoració de les accions legals pertinents" contra els seus autors, segons ha informat en un comunicat.

Es tracta d'un videoclip del raper del barri de Patraix conegut com El Bola, titulat No me callo, que el mateix artista ha compartit en les xarxes socials. En la publicació, el cantant, el qual es veu en diferents punts de l’espai eclesiàstic, fins i tot al faristol o l'altar major, assenyala que la peça està “gravada a la catedral de València, la meua terra” i subratlla que és “del millor que ha creat fins al dia de hui”.

Després de tindre coneixement d'esta publicació, l'arquebisbat i el capítol catedralici han explicat que en cap cas han autoritzat la gravació i han lamentat l'ús que s'ha fet de la catedral, “especialment dels espais sagrats” com el presbiteri o la seu episcopal, que han sigut utilitzats per a un fi “totalment estrany i alié al seu caràcter sagrat i a la seua finalitat litúrgica”.

Davant d'esta situació, el capítol catedralici ha assenyalat que l’autor o els autors de la producció audiovisual “mai van presentar sol·licitud” per a la gravació a l'interior de la catedral i ha censurat que hagen actuat “sense consentiment per a fer-ho”. Per això, ha exigit la retirada de la difusió pública de la gravació.

També et pot interessar

stats