L'argentina resident a València Constanza La Gritteria, entre les millors mestres del món

És una de les 50 finalistes dels Global Teacher Prize, guardons internacionals que premien els millors docents del món i atorga la Varkey Foundation en col·laboració amb la Unesco

Una mestra argentina que treballa a València, finalista en els Global Teacher Prize
Majo Zaragozá
José Carreño
10 de setembre 2021 - 16:17

Constanza La Gritteria és una de les mestres finalistes en els Global Teacher Prize, uns guardons internacionals que premien els millors docents del món, entre 50 finalistes.

El guardó, que atorga la Varkey Foundation i impulsa en col·laboració amb la Unesco, defén que "cada menut i cada menuda necessita un gran mestre o una gran mestra", i està dotat amb 100.000 euros.

La Gritteria és d'origen argentí, però fa quasi vint anys que viu i treballa a València. Es tracta d'una professional de vocació per a qui la innovació a les aules és el gran repte del sistema educatiu.

Xiquets i xiquetes juguen a l'escola
Xiquets i xiquetes juguen a l'escola / À Punt NTC

Poques hores després de conéixer la notícia -que no s'esperava- ha explicat a À Punt NTC que aquesta oportunitat és "una sorpresa, un orgull i responsabilitat".

Constanza va estudiar Filosofia, però va tindre l'ocasió de ser voluntària en una aula i es va adonar que el seu paper en la vida era l'ensenyament. Ella defén que quan hi ha vocació s'ha d'exercir de mestre o de mestra.

Coni, com la coneixen els seus alumnes, fa anys que estudia diferents metodologies per a aquesta primera etapa de la vida, en la qual l'exploració sensorial, el llenguatge i les habilitats socials són els principals objectius. Tot això sense oblidar l'art, la literatura o la llibertat de creació, unes tasques que desenvolupa des de l'escola infantil Ituitu, ubicada a València.

Segons ha explicat La Gritteria el repte és que l'escola siga el reflex de la societat, i que el mestre i la mestra busquen la proximitat. "S'ha de buscar temps de qualitat i que el professorat deixe les classes magistrals que els distancien".

També et pot interessar

stats