L'Arenal Sound i el Viña Rock, els festivals favorits a Espanya

El festival que acull Borriana té els abonaments esgotats per a la pròxima edició, del 28 de juliol al 2 d'agost.

Els abonaments del pròxim Arenal ja estan esgotats
Els abonaments del pròxim Arenal ja estan esgotats

El Viña Rock de Villarobledo (Albacete) és el festival de música favorit dels espanyols, seguit de l'Arenal Sound de Borriana (Plana Baixa), segons un estudi de l'empresa d'investigació en línia Toluna Insights, basat en 1.500 enquestes.

En concret, un 20,5 % dels participants ha triat el Viña Rock com a festival favorit. El segueixen l'Arenal Sound, amb un 13,35% de vots, i el Primavera Sound de Barcelona, amb un 9,6%.

Un 81% dels entrevistats es considera un "autèntic festivaler" i destina pressupost i reserva una data a l'estiu per assistir almenys a un dels dos festivals. Només el 6,8% dels enquestats declara no haver assistit a cap enguany.

A més, el 62% diu que va anar entre dos i quatre festivals la passada temporada, i que inverteixen un pressupost de 100 a 300 euros. Un 14% li dedica més de 600 euros per temporada. Pel que fa a l'allotjament, un 37,3% tria els hotels, un 30% el càmping, un 15% apartaments turístics, un 10% la casa d'amics i un 4% el cotxe.

Allò més important, segons l'estudi, és el bon ambient, seguit del cartell, la ubicació i la possibilitat de descobrir nous grups o artistes. D'altra banda, el que més critiquen es la brutícia dels banys portàtils i les aglomeracions.

Les xifres avalen la fórmula d'èxit de l'Arenal Sound: 300.000 assistents de mitjana en sis dies i 50.000 abonaments exhaurits en només 5 hores sense haver anunciat el cartell.

També et pot interessar

stats