L'àrea metropolitana de València concentra més de la meitat dels casos actius de coronavirus

Nou municipis de l'Horta, entre els quals Burjassot, Rafelbunyol, Torrent i Xirivella, superen a la capital en la taxa d'incidència per habitant.

VÍDEO | L'àrea metropolitana de València concentra més de la meitat dels casos actius de coronavirus

L'impacte del coronavirus a la Comunitat Valenciana es manté en taxes molt baixes des de fa més d'un mes, però es resisteix a desaparéixer. Segons les últimes dades per municipis que ha publicat la Conselleria de Sanitat, en els últims 14 dies s'han registrat 159 casos a tot el País Valencià i més de la meitat, el 55 %, es concentren a València i l'àrea metropolitana.

Encara més, els 37 municipis de l'Horta Nord i Sud superen en conjunt el nombre de positius de la capital. Són 47 casos a l'àrea metropolitana, davant dels 41 de la ciutat de València. La llista la lideren Burjassot (10 casos) i Rafelbunyol (6), on en els últims dies s'han detectat dos brots de coronavirus; els segueixen Torrent (6), Xirivella (5) i Mislata (3), mentre que Albal, Foios, Museros i Sedaví n'han tingut un en cada cas.

Si tenim en compte els habitants de cada municipi, encara resulta més clar que la presència del coronavirus està sent major a les comarques de l'Horta que a la capital. De fet, 9 municipis, entre els quals hi ha Rafelbunyol, Burjassot, Torrent i Xirivella, superen València en la taxa d'incidència per 100.000 habitants.

Castelló lidera el rànquing per departaments de salut

Aquesta tendència general que la majoria dels casos s'estiguen registrant al voltant de València també es veu reflectida en les dades per departaments de salut. Els 5 que atenen el milió i mig de persones que viuen a València i l'àrea metropilitana copen els primers llocs d'incidència. Només els superen el Departament de Salut de Castelló, on encara està actiu el primer brot que es va detectar a la Comunitat Valenciana des que vam a arribar a l'anomenada nova normalitat.

També et pot interessar

stats