L'Aquarius voreja Mallorca en el seté dia de navegació

Una nau militar espanyola els ha donat "la benvinguda" a aigües d'Espanya.

L\'Aquarius voreja Mallorca en el seté dia de navegació

El vaixell Aquarius, de l'ONG SOS Méditerránee, ha passat aquest matí enfront de la illa de Mallorca en el seté dia de navegació després de rescatar 629 persones migrants en el mar, que desembarcaran a València després de la negativa d'Itàlia i Malta. L'embarcació, amb 106 migrants, i les altres dues de la Marina italiana que l'escorten i que es reparteixen la resta dels migrants rescatats en el Mediterrani, naveguen amb un mar "finalment" en calma, segons ha indicat a EFE el cooperant Alessandro Porro.

Una nau militar espanyola els ha donat "la benvinguda" a aigües d'Espanya, el país que acollirà els migrants nàufrags després que ni Itàlia ni Malta els oferiren un port segur. L'ONG ha referit en les últimes hores que moltes d'aquestes persones han patit marejos i la malaltia del mar per les altes ones i el mal temps, la qual cosa va fer a la nau desviar-se i vorejar l'illa italiana de Sicília per a refugiar-se. El vaixell es dirigeix cap a la ciutat de València i en la travessia han passat per Sicília i Sardenya, illes d'Itàlia, i per Còrsega, de França, sense tindre-hi assignat un port.

El cooperant Porro ha contat que els migrants, cada vegada que albiren una costa, pregunten "Aquesta és la nostra terra?".

Metges sense Fronteres confirma que no hi ha pacients en estat crític en l'Aquarius 

El president de Metges sense Fronteres a Espanya, David Noguera, ha confirmat aquest dissabte que no hi ha "cap pacient crític" entre els 629 migrants que viatgen en l'Aquarius i en les dues embarcacions italianes, i que arribaran en condicions "correctes" a pesar que ha sigut un viatge "molt llarg i en unes condicions que no ajuden". Noguera ha dit que la travessia està sent "massa llarga" i ha insistit a recordar que la seua opció preferida sempre ha sigut desembarcar-los en el port més pròxim. A més, ha assenyalat que les condicions meteorològiques, amb vent i ones fortes, "no han ajudat" i han generat "molts episodis de marejos i de vòmits" en aquestes persones, que a més viatgen en un estat d'estrés molt alt per les experiències "molt traumàtiques" que han viscut no solament en l'aigua sinó en les setmanes, fins i tot mesos, anteriors. No obstant això, ha destacat que els equips mèdics que viatgen amb ells "estan preparats" per a atendre'ls. Noguera ha insistit que en la nau viatgen persones de col·lectius especialment vulnerables, com són xiquets i dones embarassades i persones que han patit cremades, fins i tot de segon grau, per la mescla d'aigua i combustible. Per això ha recalcat que és fonamental portar-los a un port segur perquè "siguen acollits i tractats d'una forma digna i tots els drets els siguen respectats". Així mateix, ha destacat que s'ha aconseguit mantindre les famílies juntes i a tots els xiquets també per a donar-los "un entorn el més segur possible".

També et pot interessar

stats