L'Aquarius salpa des de València per a seguir fent rescats a Líbia

Les altres dues embarcacions de l'armada italiana han partit a primera hora del matí cap a casa.

La nau humanitària Aquarius, de l'ONG SOS Méditerranée, ha salpat a les 14:28 hores des de València cap a aigües Líbia i Sicília.
La nau humanitària Aquarius, de l'ONG SOS Méditerranée, ha salpat a les 14:28 hores des de València cap a aigües Líbia i Sicília.

La nau humanitària Aquarius, de l'ONG SOS Méditerranée, ha salpat aquest dimecres a les 14:28 hores del port de València cap a aigües de la costa de Líbia i Sicília. També tornarà a casa l'Open Arms, que ja navega cap al nord de Líbia. D'aquesta manera, continuaran fent noves missions humanitàries de rescat i salvament a la mar.

Les altres dues embarcacions de l'armada italiana, el Dattilo i l'Orione, que, juntament amb el vaixell de l'organització humanitària francesa van traslladar a València als 630 immigrants rescatats d'aigües líbies, han partit a primera hora del matí cap a casa. "L'Aquarius navegarà a la zona de rescat de Líbia, que és on se'ns necessita més que mai", ha manifestat abans de partir el coordinador de rastreig i rescat de SOS Méditerranée, Nicolas Stalla.

Stalla ha demanat un compromís polític per part dels països que estan més prop de la zona de conflicte perquè es complisca la legalitat i es garantisca el protocol d'acolliment del port "més pròxim".

D'altra banda, el coordinador de Metges sense Fronteres (MSF) a l'Aquarius, Aloys Vimard, ha assegurat que, com a organització humanitària, seguirà fent el seu treball de salvament a les costes de Líbia perquè, segons ell, "és la seua responsabilitat".

Abans de salpar, la tripulació de l'Aquarius, que componen 32 persones (nou de MSF, tretze de SOS Mediterranée i deu de la tripulació), s'ha acomiadat amb abraçades i mostres de gran emoció de l'equip de MSF de València que els ha acompanyat des de la seua arribada.

Metges sense Fronteres d'Espanya ha preparat 400 kits que han embarcat en el vaixell humanitari per als nous rescats. Aquests kits contenen roba, mantes, tovalloles, aigua, suc i barres energètiques per a les primeres atencions en els nous rescats en alta mar.

L'Operació Esperança del Mediterrani comença aquest dimecres la seua segona fase. S'inicia, així, el protocol per a traslladar a les 630 persones a centres d'acollida. Les primeres a abandonar el centre de Xest seran les dones que van soles i les famílies amb o sense xiquets, els qual seran traslladaran a centres de Càritas.

Així mateix, continuen les entrevistes personalitzades amb els nouvinguts per a formalitzar les peticions d'asil. A més, hi ha un dispositiu que ha arribat des de França per a atendre les possibles peticions de trasllat a territori francès.

També et pot interessar

stats