L'aplicació de rastreig de contagis duplica els contactes detectats pels rastrejadors

El govern espanyol preveu el llançament del Radar Covid, que s'ha provat a La Gomera, a mitjan setembre.

Un mòbil amb l'aplicació Radar Covid instal·lada
Un mòbil amb l'aplicació Radar Covid instal·lada / À Punt NTC

El govern espanyol estima que l'aplicació mòbil d'alerta de contagis de coronavirus Radar Covid, el programa pilot de la qual s'ha desenvolupat a l'illa canària de La Gomera entre el 29 de juny i 31 de juliol, pot estar llesta per al llançament en tot el país a partir del pròxim 15 de setembre.

Així ho ha afirmat la secretària d'estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, Carme Artigas, en una roda de premsa telemàtica, on l'ha qualificada d'“altament satisfactòria”, ja que ha aconseguit doblar les dades dels rastrejadors manuals. En concret, ha detectat una mitjana de 6,4 contactes estrets per cada positiu, quan la capacitat dels rastrejadors manuals a les illes Canàries se situa al voltant de 3.

A més de l'eficàcia, la prova ha superat també l'objectiu de descàrregues, ja que s'esperava que en foren 3.000 (dels 22.000 residents en La Gomera) i han sigut més de 3.200. Encara que només funcionava a l'illa, més de 60.000 persones l'han descarregada a tot Espanya.

L'aplicació utilitza el bluetooth dels dispositius mòbils per a avisar els usuaris si han estat a menys de dos o tres metres d'una persona contagiada en els catorze dies anteriors a un nou diagnòstic. No utilitza la geolocalització ni recull cap dada dels usuaris, sinó que assigna números aleatoris als mòbils dels ciutadans que voluntàriament se l'instal·len per a avisar-los que han de contactar amb les autoritats sanitàries per haver estat últimament prop d'algun infectat, al qual mai s'identifica.

També et pot interessar

stats