L'aplicació del Patricova ha evitat l'ocupació de més de 3.500 hectàrees de sòl inundable a la Comunitat Valenciana

Salvador es reuneix amb alcaldes de l'Horta amb l'objectiu de treballar en una estratègia comuna per a previndre les inundacions.

Reunió de la consellera de Vertebració del Territori, María José Salvador, amb alcaldes de la comarca de l'Horta
Reunió de la consellera de Vertebració del Territori, María José Salvador, amb alcaldes de la comarca de l'Horta

L'aplicació del Pla d'Acció Territorial sobre Prevenció del Risc d'Inundació a la Comunitat Valenciana, Patricova, ha evitat l'ocupació de més de 3.500 hectàrees de sòl inundable des de 2015. Ho ha ressaltat la consellera de Vertebració del Territori, María José Salvador, que s'ha reunit aquest dijous amb alcaldes de la comarca de l'Horta, per a informar-los sobre la guia que ha elaborat la Generalitat per a l'aplicació del Patricova.

L'objectiu de la conselleria és treballar en una estratègia comuna per a prevenir les inundacions, ja que 600 mil valencians viuen en zones amb risc d'inundacions a la Comunitat Valenciana.

El Patricova aborda la planificació urbanística i territorial a l'hora d'establir els usos en sòls no urbanitzables. Aquesta guia, ha assenyalat Salvador, té la finalitat d'aclarir conceptes i dubtes en l'aplicació d'una normativa tan complexa com és la prevenció de riscos d'inundació, que s'ha complicat més amb el marc normatiu de l'Estat en aquesta matèria.

De fet, en aquesta legislatura s'han tramitat uns 900 expedients de gestió de risc d'inundacions, superant en un 50% el volum mitjà d'altres legislatures.

Prevenció i jornades tècniques

En els pròxims dies es duran a terme unes jornades tècniques a Castelló, València i Alacant on tècnics de la conselleria i especialistes de la Universitat Politècnica de València es posaran al servei d'ajuntaments, institucions i ciutadans para a esclarir qualsevol qüestió referent a l'aplicació del Patricova en el seu municipi o en el seu projecte.

També et pot interessar

stats