L'AP-7 registra un augment d'usuaris del 2,6% entre Tarragona i València i un 1,7% entre València i Alacant

Les dades a la Comunitat Valenciana són superiors a les del conjunt d'Espanya.

Imatge aèrea d'un tram de l'AP-7
Imatge aèrea d'un tram de l'AP-7 / Europa Press

El nombre d’usuaris de l'autopista de peatge AP-7 s’ha incrementat en un 2,6% entre Tarragona i València i un 1,7% en el tram entre València i Alacant en els nou primers mesos de l’any, en ple debat sobre la gratuïtat de la via.

Segons el Ministeri de Foment, les dades en el territori valencià són superiors a les del conjunt d'Espanya, on aquest tipus de carreteres registren un decreixement del trànsit. Així, en el mateix període, el nombre d'usuaris d'aquestes autopistes ha augmentat un 2,2%, la meitat respecte a l'increment de més del 4% que van registrar en 2017 i en els primers mesos d'aquest exercici.

Les vies de pagament de l'Estat, que sumen 2.550 quilòmetres, han comptabilitzat una mitjana de 20.222 usuaris al dia entre els passats mesos de gener i setembre.

La desacceleració del creixement del trànsit registrat a les autopistesdes de fa quasi cinc anys coincideix amb la reobertura del debat sobre el pagament per ús de les carreteres a Espanya.

El pròxim 30 de novembre finalitza per primera vegada a Espanya el contracte de concessió d'una autopista. Es tracta de l'AP-1 Burgos-Armiñón, una via que actualment explota Itínere, que l'Estat revertirà i per tant sera debades. 

També et pot interessar

stats