L’any de la pandèmia acaba amb la menor xifra de morts en accidents de trànsit de la història

La meitat de les víctimes mortals van ser vianants, ciclistes i motoristes

El Consorci Provincial de Bombers de València intervé en un accident en l'A- 7 a l'altura de Sagunt
El Consorci Provincial de Bombers de València intervé en un accident a l'A-7, a l'altura de Sagunt / Consorci Provincial de Bombers de València

El 2020, l'any de la pandèmia de coronavirus, marcat per les restriccions en els desplaçaments per carretera, van morir 1.370 persones en accidents de trànsit, la menor xifra des que es tenen registres. La meitat de les víctimes mortals van ser vianants, ciclistes i motoristes.

Segons el balanç definitiu de sinistralitat viària de l’any passat, que comptabilitza el nombre de morts en els 30 dies posteriors, i que la Direcció General de Trànsit ha publicat aquest dijous, en 2020 van perdre la vida 385 persones menys que l'any anterior, la qual cosa suposa un descens del 22%.

Trànsit explica que aquesta baixada és atribuïble a la reducció dels viatges, especialment els de llarg recorregut, que es va xifrar en un 25 per cent menys, mentre que el parc automobilístic va augmentar un 1 per cent respecte del 2019, fins a situar-se en 36.158.465 vehicles.

Dels 1.370 víctimes, 395 van morir en vies urbanes, fet que va suposar un 24 per cent menys, i en carretera es van deixar la vida 975 persones, un 21 per cent menys. Per primera vegada, destaca la DGT, la xifra de víctimes en vies interurbanes s'ha situat per davall del miler.

També et pot interessar

stats