L'any 2019 tanca una dècada de nivells rècord de temperatures

L'informe anual de l'Organització Mundial del Clima alerta que enguany s'ha registrat una reculada rècord del gel i que el nivell de la mar continua pujant.

VÍDEO | L\'any 2019 tanca una dècada de nivells rècord de temperatures

Quan l'any 2019 acabe deixarà arrere una dècada "de calor excepcional" en tot el món i d'alts impactes causats per esdeveniments meteorològics extrems. Segons ha anunciat el secretari general de l'Organització Meteorològica Mundial (OMM) Petteri Taalas, enguany serà, almenys, el segon o tercer més calorós des que existeixen registres. 

Taalas ha oferit una roda de premsa en el marc de la Cimera del Clima que té lloc aquests dies a Madrid (COP25) per a presentar l'informe anual de la OMM sobre l'estat del clima global. 

El document adverteix que les temperatures "excepcionals" estan tenint un gran impacte en el clima. Tal com ha explicat Taalas, en 2019 s'ha registrat una reculada rècord del gel i els nivells del nivell de la mar han pujat com a conseqüència de l'augment dels gasos d'efecte d'hivernacle i de les activitats humanes.

L'informe conclou que la mitjana de les temperatures de l'últim lustre (2015-2019) i de l’última dècada (2010-2019) han sigut els més calorosos de la història amb temperatures màximes de rècord.

També et pot interessar

stats