L'anul·lació de gravacions telefòniques culmina 14 anys de cas Brugal

L'Audiència d'Alacant ha absolt els 34 acusats en la branca principal de la presumpta corrupció en la gestió del fem d'Oriola.

Imatge de portada: Els exalcaldes d'Oriola, Mónica Lorente i José Manuel Medina, se saluden després de conéixer la sentència absolutòria contra ells i altres 32 encausats del cas Brugal

L'Audiència d'Alacant ha decidit absoldre els 34 acusats de la presumpta trama de corrupció empresarial al voltant de l’adjudicació del servei de fem d’Oriola (el Baix Segura)

La instrucció del cas Brugal, la presumpta trama de corrupció política i empresarial al voltant del contracte de fem d'Oriola, es remunta a l'any 2006, arran d'un vídeo gravat amb càmera oculta. Si en aquell moment una gravació donava inici al cas, 14 anys després l'anul·lació de proves obtingudes mitjançant escoltes telefòniques ha servit per a absoldre els acusats.

El material inicial gravat amb càmera oculta i lliurat per l'empresari Ángel Fenoll va portar a ordenar gravacions telefòniques a l'empresari Ángel Fenoll, a qui se li va adjudicar el contracte, i al seu entorn. Unes proves amb què ara el tribunal considera que s'ha infringit el dret fonamental al secret de les comunicacions i el dret a tindre un procés judicial amb garanties.

Al llarg de tot aquest temps, el procés l'han dut fins a huit magistrats diferents i dos fiscals d'Anticorrupció. Finalment, imputaven 34 persones: 15 eren càrrecs públics o funcionaris, com ara dos exalcaldes populars d'Oriola, José Manuel Medina i Mónica Lorente, i set regidors. Se'ls acusava d'adjudicar a Fenoll el contracte de la gestió dels residus a canvi de beneficis, i els imputen delictes com ara frau, suborn, prevaricació i tràfic d'influències.

El juí ha estat ple d'incidències, com ara la desaparició d'algunes gravacions que posaven en evidència la custòdia rigorosa de les proves. A més, l'administració va gastar 26.000 euros per a habilitar una sala amb prou capacitat per a acollir-lo.

El fiscal demanava 12 anys de presó per prevaricació, frau i suborn per a l'exalcalde José Manuel Medina; per a la seua successora, Mónica Lorente, huit anys per frau, i per al principal implicat, l'empresari Ángel Fenoll, 37 anys i 8 mesos per prevaricació, frau, suborn, tràfic d'influències, extorsió, coaccions, associació il·lícita, ús d'informació privilegiada i delicte electoral.

També et pot interessar

stats