L'antiga N-340 es convertirà en un vial sostenible que comunicarà Castelló amb Almassora i Vila-real

La via, de més de 5 quilòmetres, és un projecte conjunt de l'Ajuntament de Castelló i la Conselleria d'Obres Públiques

El bulevard de la Plana connectarà Castelló amb Almassora i Vila-real
El bulevard de la Plana connectarà Castelló amb Almassora i Vila-real

La Conselleria d'Obres Públiques ha presentat aquest dimarts el projecte Bulevard de la Plana. Seran més de 5 quilòmetres que descongestionaran el trànsit en un dels accessos més conflictius a la capital de la Plana. Es tracta de la reconversió de l'antiga N-340 en una via sostenible i adaptada al pas de vianants i de vehicles que connectarà Castelló amb Almassora i Vila-real, una reivindicació històrica d'estos municipis.

 

La Consellera d'Obres Públiques, Maria José Salvador, assegura que es tracta de "donar solució a una carretera que estava pensada només per a vehicles i camions i convertir-la en una via pensant en les persones i en consonància amb el segle XXI. Estarà dotada de 5,5 quilòmetres de carril ciclopeatonal, dels quals 2,3 quilòmetres se situaran en el terme municipal de Castelló".

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat l'impacte positiu d'esta nova infraestructura en la qualitat de vida ciutadana. "Una millor connexió metropolitana afavorirà la mobilitat interurbana, dinamitzarà l'economia local i comarcal i reduirà la contaminació"

El bulevard de la Plana començarà a ser una realitat enguany, al 2018, amb la finalització de la primera fase del projecte: l'adequació de l'avinguda Enrique Gimeno, que està sent remodelada per l'Ajuntament de Castelló. A continuació, la Conselleria d'Obres Públiques i Vertebració del Territori escometrà tres fases més d'obres amb una inversió d'un milió d'euros. 

També et pot interessar

stats