L'antiga goleta comercial Pascual Flores torna restaurada al port de Torrevella

Propietat de l'ajuntament, hi farà escala fins al 4 de juliol i després començarà una gira per aigües europees amb l'objectiu de divulgar el passat mariner i comercial de la ciutat

Arriben els primers visitants a la goleta Pascual Flores / À Punt NTC
Bea Ponce
César Rodríguez
29 de juny 2021 - 16:25

Aquest dimarts ha arribat al port de Torrevella la goleta Pascual Flores, una nau del segle passat que al seu dia va estar dedicada al comerç de la sal i la fruita, pel Mediterrani i el Carib. L'embarcació simbolitza la importància històrica de l'activitat marinera de la ciutat de Torrevella.

La goleta Pasqual Flores va ser construïda per un calafatador local el 1917 i durant tota la seua vida comercial la nau va exportar les seues mercaderies fins a diversos ports internacionals del Mediterrani i del Carib. En ser retirada va acabar els dies en un port anglés fins que l'Ajuntament de Torrevella la va adquirir ara fa 22 anys i n'ha impulsat la recuperació.

Imatge de la goleta Pascual Flores
Imatge de la goleta Pascual Flores / À Punt NTC

La nau ha passat sis mesos a les drassanes de Punta Umbría, a Huelva, i la seua restauració ha sigut possible gràcies a un acord signat entre l'Ajuntament de Torrevella i la fundació Nau Victoria.

El vaixell, ja restaurada, finalment ha tornat de nou al port de Torrevella d'on va eixir la primera vegada. Però a partir d'ara la seua missió és altra com també la seua càrrega, tot de caràcter didàctic. El vaixell farà escala fins diumenge 4 de juliol, en què començarà una gira per aigües europees, un viatge que té com a finalitat difondre Torrevella i divulgar el seu passat mariner i comercial.

També et pot interessar

stats