L’anticoncepció, una responsabilitat que recau quasi exclusivament en les dones

Farmacèutics i metges d'atenció primària reclamen que la píndola es puga dispensar sense recepta

L’anticoncepció, una responsabilitat que recau quasi exclusivament en les dones / À Punt NTC

Aquest dilluns és el Dia Mundial de l'Anticoncepció, una responsabilitat que recau quasi exclusivament en les dones. I les xifres donen la raó, ja que set de cada deu dones utilitza algun mètode per a evitar l'embaràs. 

A diferència d'altres països com la Gran Bretanya, a Espanya les farmàcies no poden dispensar sense recepta la píndola anticonceptiva d'ús regular, la que es pren mensualment per a evitar embarassos. “Hem de pensar que no és un problema de salut. L’anticoncepció no és una malaltia, sinó un dret que té la dona”, assegura el vicepresident de la Societat Espanyola de Farmàcia, Eduardo Satué. 

Tres societats espanyoles de farmàcia, atenció primària i medicina de família reclamen que les dones tinguen més fàcil accés a un tipus concret d'anticonceptius orals. A més, recorden que l'anticoncepció és cosa de dos. 

La ginecòloga Marian Obiol puntualitza que perquè el condó siga efectiu s'ha d'usar en tot moment de la relació sexual. A més, explica que, a banda dels dos mètodes més emprats, el preservatiu i la píndola, hi ha d'altres molt efectius i finançats per la sanitat pública, com els DIU o els implants. “Són mètodes molt efectius i cada dia els posem en els centres de salut sexual i reproductiva”, afirma la ginecòloga. 

La sanitat pública valenciana disposa d'una xarxa de huitanta centres de salut sexual i reproductiva que faciliten l'accés als anticonceptius.

També et pot interessar

stats