L’anell verd de l’àrea metropolitana de València comença a fer-se realitat

56 quilòmetres de via que envolten la ciutat i que connecten amb vies de comunicació històriques com la via Xurra.

El tram 6 de l'anell verd connectarà Montcada i Meliana amb el litoral.
El tram 6 de l'anell verd connectarà Montcada i Meliana amb el litoral.

L’anell verd és un corredor circular de més de 56 km, per a la mobilitat no motoritzada, que passarà per la comarca de l’Horta de València. Actualment continuen els treballs a les vores del barranc de Carraixet per tal d’acabar el tram 6 que connecta Montcada i Meliana, passant per Vinalesa, al nord de la capital. Es tracta d’un tram de 6,5 km, que compta amb un pressupost de 908.151 euros i un termini d’execució de 12 mesos, i que serà el més sostenible de tota la infraestructura perquè, a més d’utilitzar materials naturals, aprofitarà la terra per a tapar els clots i fer un camí completament integrat amb l’entorn.

Aquesta via és ja coneguda per molts ciclistes perquè el projecte aprofita camins històrics i naturals existents, com ara la via Xurra. Tot i això, segons ha destacat la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració de Territori, María José Salvador, la iniciativa no només afavoreix el veïnat de l’Horta Nord: l’anell verd també té un potencial turístic important perquè connectarà el litoral amb l’horta, a banda de recórrer els parcs naturals del Túria i l’Albufera i moltes altres infraestructures verdes i culturals.

La consellera ha visitat les obres d’aquest primer tram executat, i ha assenyalat que l’objectiu de la Generalitat és anar conformant una xarxa de vies per a ciclistes i vianants que recórrega l’àrea metropolitana i permeta, a més, una connexió sostenible entre els municipis per a afavorir el coneixement dels valors culturals i mediambientals del territori de l’horta de València. També vol donar satisfacció a la demanda creixent de formes d’oci saludable que representen aquest tipus de vies.

Aquesta actuació es desenvolupa dins el Programa Feder 2014-2020, que està dotat amb 34,8 milions d’euros en el capítol corresponent a noves actuacions de rutes ciclables i carrils bici, dels quals, la Unió Europea finança el 50%. La resta de trams de l’anell verd de l’àrea metropolitana de València es troben en diferents graus de desenvolupament.

També et pot interessar

stats