L'anàlisi d'aigües residuals a València consolida la tendència a la baixa de la Covid-19

La mostra, del 14 de setembre, indica que la reducció de la presència de coronavirus al clavegueram baixa un 75% en una sola setmana

S'inicia la recollida de mostres d'aigües residuals a València per a detectar el virus
Recollida de mostres d'aigües residuals a València per a detectar el virus / À Punt NTC

Les dades de l'última anàlisi a les aigües residuals de la ciutat de València consoliden la tendència a la baixa de la Covid-19. La mostra, presa el 14 de setembre, indica una disminució del virus del 75% en només una setmana, segons la Regidoria del Cicle Integral de l'Aigua. Les dades permeten intuir que les Falles no haurien tingut un impacte en la incidència del coronavirus, un escenari que caldrà confirmar amb les dades de la pròxima setmana, encara que l'Ajuntament de València deixa clar que, si hi haguera hagut impacte, ja es detectaria en aquestes dades.

La regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía, ha assenyalat aquest dijous que "aquestes dades són molt positives, perquè no sols prossegueixen la tendència a la baixa iniciada els primers dies del mes d'agost, sinó que la disminució en tan sols una setmana és molt més pronunciada del que era habitual". I ha remarcat el fet que "aquesta dada, a més, és optimista perquè avança que l'augment de la mobilitat a València al setembre, arran del final de les vacances, la tornada a la faena, l'inici de les classes escolars i la celebració de les Falles no han comportat un augment de la presència del virus en les nostres aigües residuals, i amb això no ha empitjorat la incidència de la Covid a la ciutat".

La regidora també ha detallat que hi ha quatre zones al municipi de València lliures de coronavirus: Extramurs, el Palmar, Natzaret i Castellar-l'Oliveral.

D'altra banda, a Trànsits, que era el sector de la ciutat que més preocupava fa una setmana per mostrar dades anòmales comparativament amb la resta de zones, "ha disminuït moltíssim en set dies i, encara que continue per damunt dels valors de la mitjana, són dades més habituals en el context de la ciutat". I junt amb aquesta zona, l'altra de la ciutat amb major presència de coronavirus en aigües residuals és Campanar. En menor mesura, també es troben lleugerament per damunt de la mitjana Benicalap, la Saïdia, una part dels Poblats Marítims, l'Eixample, Quatre Carreres, Jesús i Patraix.

També et pot interessar