L'anàlisi de les aigües residuals mostra menys concentració de coronavirus a València

La tendència al febrer és descendent i no s'han trobat restes de la variant briànica.

L'anàlisi de les aigües residuals mostra menys concentració de coronavirus a València
L'anàlisi de les aigües residuals mostra menys concentració de coronavirus a València

Les anàlisis de les aigües residuals han detectat que València mostra al febrer una tendència descendent de la concentració de coronavirus. Tampoc no hi ha constància de l'existència de la variant britànica del virus en tota la ciutat.

La regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía, ha informat aquest dimecres que ha baixat la mitjana de concentració en tota la ciutat i ha apuntat que mentre al gener s'havia mantingut una presència alta, les tres mostres analitzades al febrer –els dies 1, 4 i 8– evidencien una baixada amb dades encara altes.

"Es redueixen, però encara són nivells molt alts, molt lluny d'una situació assimilable a les setmanes prèvies al pont de desembre" ha explicat la regidora. "Al llarg d'una setmana es podria veure la rèplica de la baixada (de la concentració del virus en l'aigua) en les dades epidemiològiques", ha afegit.

En la seua compareixença de premsa, Valía ha recordat que el mes passat es van observar salts però es mantenien les altes concentracions i "ara per fi veiem descens de la concentració en tota la ciutat".

A més, Valía ha comentat que, de manera paral·lela, de moment no s'ha detectat concentració de la variant britànica del virus en les mostres.

Pel que fa al mapa dels sectors de la ciutat amb més concentració de coronavirus, ha apuntat que la mitjana de la ciutat ha baixat i que per damunt de la resta estan encara Malilla, Jesús, Patraix, Benimàmet i part de Trànsits.

També et pot interessar

stats