L’ampliació del servei de la línia de trens entre Castelló i Vinaròs suma 20.000 nous usuaris en tres mesos

Un total de 117.000 passatgers han utilitzat els nous serveis durant els primers tres mesos de circulació, un augment del 21%.

VÍDEO | L’ampliació del servei de la línia de trens entre Castelló i Vinaròs suma 20.000 nous usuaris en tres mesos

L’ampliació del servei de la línia ferroviària que uneix Castelló i Vinaròs ha aconseguit 20.000 nous usuaris en el primer trimestre de funcionament, segons el balanç que ha oferit aquest dilluns el delegat del govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio.

Un total de 117.000 viatgers han utilitzat els nous serveis durant els primers tres mesos de circulació i la mitjana de viatgers cada dia ha passat de 1.075 a 1.300. La mobilitat ha crescut un 21% entre la ciutat de Castelló i les principals ciutats de les comarques de la Plana Alta i del Baix Mestrat en relació amb el mateix període de l’any passat. 

Juan Carlos Fulgencio, que ha visitat l’estació de Vinaròs, acompanyat de la subdelegada del govern a Castelló, Soledad Ten, i representants dels municipis beneficiats, ha assenyalat que el dret a la mobilitat és “una prioritat” per al Ministeri de Foment.

Aquesta nova inversió ha suposat una oferta global de 24 serveis de tren de dilluns a divendres, 12 per sentit, amb parades a Castelló, Benicàssim, Orpesa, Torreblanca, Alcalà de Xivert, Benicarló-Peníscola i Vinaròs. L’ampliació de l’oferta ha triplicat la freqüència de trens entre la capital castellonenca i les principals ciutats de la Plana Alta i del Baix Maestrat.

Els usuaris demanen pagar com a rodalia i no com a regional

Però els usuaris i alguns ajuntaments del Maestrat reclamen al govern central i a Renfe pagar el servei de rodalia a preu de rodalia i no com a regional. Una altra reivindicació és la millora dels vagons, que estan obsolets i per això presentaran una moció al Congrés. També reivindiquen que totes les estacions, com ara la d’Alcalà de Xivert, siguen accessibles per a persones amb mobilitat reduïda.

Ara s’iniciarà una campanya per a informar sobre l’estalvi que suposa, per exemple per als universitaris, usar el tren en comptes de llogar un pis a Castelló.

També et pot interessar

stats