L'ampliació del permís de paternitat a 8 setmanes entra finalment en vigor

La mesura impulsada pel govern de Pedro Sánchez s’havia ajornat fins a dues vegades.

VÍDEO | L\'ampliació del permís de paternitat a 8 setmanes entra finalment en vigor

L'ampliació a huit setmanes dels permís per paternitat entra finalment en vigor aquest dilluns després d’haver-se ajornat fins a dues vegades.

D'aquesta manera, els progenitors diferents de la mare biològica de tots els nadons nascuts a partir d'aquest dilluns gaudiran de huit setmanes de permís, enfront de les cinc setmanes que tenien des de l'estiu de 2018.

Les dues primeres setmanes del permís hauran de gaudir-se de forma ininterrompuda després del part. Les sis setmanes restants podran ser de gaudi interromput i exercitar-se des de la finalització del descans obligatori posterior al part fins que el fill o la filla complisca dotze mesos. 

Aquest permís, retribuït al 100%, serà intransferible, si el pare no el gaudeix, no el podrà cedir a la mare.

Així es recull en el reial decret llei de mesures urgents per a la garantia de la igualtat de tracte i oportunitats en l'ocupació aprovat pel govern espanyol.

El decret planifica l'extensió progressiva del dret a 12 setmanes el 2020, i a 16 el 2021, quan arribaria a l'equiparació total amb el de maternitat. 

No obstant això, encara que el reial decret entre en vigor aquest dilluns, la continuïtat depén que siga convalidat o no per la Diputació Permanent del Congrés.

Més de 2,7 milions de permisos de paternitat des de 2007Des que es va aprovar la Llei orgànica 3/2007 per a la igualtat efectiva d'homes i dones en 2007, la Seguretat Social ha tramitat més de 2,7 milions de processos de paternitat. Aquesta norma incloïa per primera vegada el permís per paternitat com a mesura de suport a la conciliació de la vida personal, familiar i laboral.Des de llavors, la durada d'aquest permís s'ha anat ampliant progressivament. En 2007 durava aproximadament 15 dies, en 2017 es va incrementar fins a les quatre setmanes i a l'estiu de 2018 va augmentar a cinc.Més de 2,7 milions de permisos de paternitat des de 2007

També et pot interessar

stats