L'alumnat del Sant Joanet de Beneixida roda un curtmetratge contra l'assetjament escolar

Els experts reconeixen que cada vegada hi ha més consciència i informació, però reclamen plans integrals que s'apliquen durant tot el curs

Un de cada quatre alumnes a la Comunitat Valenciana pateix assetjament escolar / À Punt NTC

Un de cada quatre alumnes a la Comunitat Valenciana pateix algun tipus d'assetjament escolar. Els casos que encara tenen lloc recorden que, a pesar de la consciència social, falten plans integrals de prevenció i accions contra el bullying a escola. Per fer front a esta plaga, amb motiu del Dia Internacional contra l'Assetjament Escolar, el 2 de maig, l'alumnat del Col·legi Sant Joanet de Beneixida (Ribera Alta) ha rodat una pel·lícula. Forma part d'una campanya de sensibilització per als menors. L'escena és ficció, però en moltes ocasions es transforma en realitat.

Els experts reconeixen que cada vegada hi ha més consciència i informació, però reclamen plans integrals a les escoles que s'apliquen durant tot el curs i on s'impliquen tots els agents. El 24% dels casos d'assetjament es donen en els primers nivells de primària. Treballar la prevenció quasi des de l'inici de l'escolarització pot arribar a reduir els casos en un 70%. No actuar a temps pot tindre conseqüències més enllà de l'etapa escolar.

"Cada trenta segons, al món hi ha un cas d'assetjament escolar", ha explicat Enric Valls Roselló, psicòleg expert en salut i educació. La clau per a previndre'l és integrar el professorat, l'alumnat i les famílies, perquè este assetjament també es pot donar a nivell laboral, en la violència de gènere i els agressors poden traslladar eixes conductes a altres més delictives.

Accions com el vídeo fet íntegrament per l'alumnat del Sant Joanet tenen l'objectiu de sensibilitzar els menors i empatitzar amb ells. Un projecte comú que presentaran a l'auditori del municipi per a portar el seu missatge a adults i xiquets.

També et pot interessar

stats