L'alumnat en pràctiques ha de cotitzar a la Seguretat Social a partir d'enguany

Francisco Mora, rector de la UPV, lamenta que el govern espanyol els ha posat "en un compromís molt seriós".

VÍDEO | L\'alumnat en pràctiques ha de cotitzar a la Seguretat Social a partir d\'enguany

Les pràctiques d'alumnes universitaris i de formació professional han de cotitzar a la Seguretat Social a partir d'enguany, tant si són remunerades, tal com passava fins ara, com si no ho són. La qüestió que es planteja ara és qui pagarà aquesta mesura, si les empreses on es fan les pràctiques o els centres educatius.

La Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles ja ha advertit que no pot assumir la norma, modificada en l'últim Consell de Ministres de l'any, i que podria afectar el nombre de pràctiques oferides. L'executiu de Pedro Sánchez estima el cost total en 74,46 milions d'euros per a 534.000 estudiants, és a dir, 140 euros per alumne.

Francisco Mora, rector de la Universitat Politècnica, i portaveu de la conferència de rectors de les universitats públiques valencianes, ha analitzat la repercussió que pot tindre aquesta mesura en les universitats valencianes. "Ens ha agafat molt per sorpresa aquesta qüestió. Celebrem que les pràctiques tinguen una alta en la Seguretat Social, però no estem d'acord en la forma i l'impacte immediat tant en empreses com en institucions", ha manifestat a À Punt NTC.

Mora ha recordat que hi ha dos tipus de pràctiques, les curriculars, que són obligatòries i que han de fer-se en una empresa externa a la universitat, i les voluntàries. "Pel que fa a les que es realitzen en institucions públiques, el pressupost no ho pot assumir. Ja és prou ajustat per a afrontar una despesa que implica milers d'estudiants", ha explicat. També ha manifestat que el govern central els "ha posat en un compromís molt seriós".

"Si tinguérem els pressupostos de fa uns anys, que eren majors que els d’ara, podríem encaixar-ho", ha afirmat, a més de lamentar que si no es preveu abans qui cobrirà les despeses, "pot provocar la reducció de l’oferta de pràctiques formatives".

També et pot interessar

stats