L'alumnat de l'Ausiàs March d'Elx es trasllada a l'escola del costat per deficiències al seu centre

El curs arranca entre queixes dels progenitors per la confusió i les aglomeracions a l'entrada del col·legi Casablanca, que acollirà 260 estudiants més del que és habitual

Aglomeracions en l'entrada del col·legi Casablanca d'Elx en el primer dia del curs escolar
Aglomeracions a l'entrada del col·legi Casablanca d'Elx en el primer dia del curs escolar / À Punt NTC

Els 260 alumnes de l'escola d'infantil i primària Ausiàs March d'Elx no han viscut un inici de curs habitual. Justament el dia d'abans de tornar a les aules, l'alcalde d'Elx, Carlos González, va anunciar que no podrien fer classe al seu centre per problemes de cimentació a l'edifici deguts a l'antiguitat de l'immoble i a les fortes pluges. Per això, se'ls ha traslladat al col·legi Casablanca, ubicat només a 150 metres de distància, mentre es reparen les incidències. La previsió és que hi romanguen tot l'any lectiu.

La decisió, segons ha explicat en la ràdio d'À Punt el regidor, s'ha pres per prudència i amb l'objectiu de "garantir la seguretat de la comunitat educativa", així com la continuïtat del curs escolar. 

El col·legi Casablanca, on habitualment estudien 160 alumnes, n'acollirà enguany més de 400. El curs ha començat amb imatges d'una entrada atapeïda de persones a mesura que arribaven les famílies per a dur els fills i filles a escola. Mares i pares dels alumnes d'aquest centre s'han queixat de desorganització i que se'ls ha avisat tard de l'arribada dels estudiants de l'Ausiàs March. A més, s'han mostrat preocupats pel fet que l'augment de persones impedisca complir les mesures sanitàries contra la Covid. En la seua opinió, s'haurien d'haver habilitat més portes per a accedir al centre amb l'objectiu d'evitar aglomeracions. 

L'alcalde insisteix que "s'ha buscat la millor alternativa" per a una situació que ha sigut "sobrevinguda" i "imprevisible". I assegura que el Casablanca és un centre gran amb capacitat d'incrementar substancialment l'alumnat i que hi ha molt bona disposició de l'equip directiu per tal que ambdues comunitats educatives puguen conviure i compartir instal·lacions. A més, està previst instal·lar quatre aules prefabricades al pati per a ubicar l'alumnat d'Infantil. "S'ha buscat la millor alternativa", ha apuntat el regidor. 

Desperfectes en la façana del col·legi Ausiàs March d'Elx
Desperfectes en la façana del col·legi Ausiàs March d'Elx / À Punt NTC

Segons ha explicat el cap del servei d'Infraestructures Educatives de la Conselleria d'Educació, Pablo Soriano, en les pròximes setmanes els tècnics continuaran amb els estudis per a avaluar la gravetat dels desperfectes que presenta l'edifici que alberga l'escola Ausiàs March i determinar quines actuacions cal fer per a esmenar-les.

També et pot interessar

stats