L'alumnat de primer d'ESO treballarà per àmbits el pròxim curs

L'inici del curs escolar 2020-2021 es manté el 7 de setembre, tot i la incertesa pel coronavirus.

Imatge d'una aula
Imatge d'una aula / À Punt NTC

El nou curs escolar, marcat pels efectes de la pandèmia del coronavirus, començarà el 7 de setembre. Quan falten poc més de tres mesos perquè s'inicie, ja comencen a conèixer-se els primers detalls: tot l'estudiantat de primer de l’ESO treballarà per àmbits i no per assignatures, una fórmula que serà optativa per a l'alumnat de primària, segons una norma de la Conselleria de Sanitat.

Així, amb aquest nou mètode, que hauran de seguir els col·legis públics i concertats, no es canviarà el currículum ni el temari, ni afectarà la xarxa de llibres, però sí la manera d'impartir classe. El que busca aquesta nova fórmula és garantir i facilitar el canvi als alumnes que passen de primària a l’ESO.

Les escoles que vulguen podran estendre aquesta forma de treballar a primària, i la Conselleria ha posat ja en marxa cursos de formació per als mestres i material curricular.

Inici del curs 2020-2021

Una resolució publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), dicta que el curs acadèmic començarà el 7 de setembre i conclourà el 23 de juny de 2021 en educació infantil i primària, secundària, batxillerat i formació professional.

A més, la resolució contempla que, excepcionalment, l'alumnat que curse programes formatius de qualificació bàsica iniciarà les activitats el 21 de setembre, i l'alumnat que curse formació professional bàsica de segona oportunitat les iniciarà el 14 de setembre i les finalitzaran també el 23 de juny de 2021.

En formació de persones adultes, el curs començarà el 17 de setembre de 2020 i finalitzarà el 18 de juny de 2021, mentre que en els ensenyaments artístics de música i dansa; ensenyaments professionals d'arts plàstiques i disseny, i ensenyaments esportius de règim especial, començaran el 28 de setembre. Pel que fa a l'ensenyament d'idiomes, les activitats arrancaran el 5 d'octubre i acabaran el 30 de juny de 2021.

Períodes de vacances

Els períodes de vacances d'aquest curs escolar seran els següents: Nadal (des del 23 de desembre de 2020 al 6 de gener de 2021) i Pasqua (des de l'1 al 12 d'abril de 2021).

A més, durant el curs 2020-2021 seran festius el 9 d'octubre, Dia de la Comunitat Valenciana; el 12 d'octubre, Festa Nacional d'Espanya; el 8 de desembre, Dia de la Puríssima; i el 19 de març, Sant Josep.

També et pot interessar

stats