L'Alta Distinció de la Generalitat serà per al poble valencià

Apel·la a la responsabilitat individual dels valencians i valencianes en la pandèmia.

Imatge aèria de la plaça de la Reina de València
Imatge aèria de la plaça de la Reina de València

La Generalitat ha donat a conéixer els decrets de premis i guardons amb motiu del Nou d'Octubre. Així, l'Alta Distinció de la Generalitat serà per al poble valencià, pel seu paper i la responsabilitat individual que ha demostrat en la crisi actual com a instrument per a "previndre i contindre la transmissió de la pandèmia".

D'altra banda, la Distinció de la Generalitat serà per a diversos col·lectius que "s'han destacat de manera especial durant la crisi" per haver assumit l’objectiu de preservar la vida dels altres, i pel seu compromís amb la resta de la societat en aquesta etapa tan dura. Els col·lectius premiats són:

- Personal sanitari.

- Personal dels centres i establiments de serveis socials.

- Personal dels sectors dedicats a la producció, distribució i comercialització de productes agroalimentaris.

- Personal de les empreses i serveis de transport.

- Personal dels serveis de neteja i de retirada de residus.

- Personal dels serveis de seguretat, protecció i emergències.

- Personal del sector de l'ensenyament.

- Personal de les administracions públiques.

- Personal del sistema valencià de ciència, investigació i innovació.

- Professionals i empreses del sector productiu que han reorientat la seua producció per a poder atendre la demanda de productes relacionats amb la Covid-19.

- Personal del sector cultural.

- Professionals dels mitjans de comunicació.

- Entitats i organitzacions que desenvolupen la seua activitat en l'àmbit de la solidaritat valenciana.

Un altre guardó és el Premi de les Lletres de la Generalitat. L’ha rebut Marc Granell i Rodríguez. L'escriptor, poeta, traductor, editor i promotor d'activitats culturals ha destacat per la divulgació d'obres i d’autors de la literatura valenciana gràcies a la fundació de revistes i de col·leccions.

Granell també va rebre l'any 1976 el Premi Vicent Andrés Estellés, el 1979 el Premi Ausiàs March, i en tres ocasions, el 1991, 1992 i 2016, el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians.

Finalment, la Distinció Joan Lluís Vives de la Generalitat ha sigut per a Franciscus Cornelis Gerardus Maria 'Frans' Timmermans, vicepresident de la Comissió Europea des de l'any 2014.

Timmermans és, des de 2019, vicepresident executiu de la Comissió Europea per al Pacte Verd Europeu. La seua gestió al capdavant d'aquesta vicepresidència serà decisiva per a impulsar des de la Unió Europea la lluita contra el canvi climàtic, i per a fer realitat l'ambiciós objectiu que Europa siga el primer continent que aconseguisca la neutralitat climàtica en 2050.

També et pot interessar

stats