L'Alt Maestrat rememora els bombardejos alemanys de la Guerra Civil

Els pobles de la comarca de l'Alt Maestrat han commemorat els 80 anys dels bombardejos alemanys realitzats durant la Guerra Civil.

Fotograma del documental Experiment Stuka | Suica Films
Fotograma del documental Experiment Stuka | Suica Films

Fa ara 80 anys que els pobles de Benassal, Vilar de Canes, Ares i Albocàsser, a l'Alt Maestrat, varen quedar pràcticament destruïts per les bombes alemanyes en l'operació Stuka. Per això, durant tot el cap de setmana, la localitat de Benassal acull unes jornades en les quals es rememorarà i es retrà homenatge a les víctimes del bombardeig.

El representant del Grup de la Memòria Històrica, Òscar Vives, ha manifestat que "s'ha investigat i comprovat que les bombes dels nazis varen deixar pràcticament destruïts els centres urbans de les localitats de Benassal, Vilar de Canes, Ares i Albocàsser".

Segons Óscar Vives, "els bombardejos es varen fer durant la Guerra Civil i, a conseqüència de les bombes, varen morir mig centenar de ciutadans i ciutadanes de l'Alt Maetrat que el grup de la Memòria Històrica ha pogut identificar".

Les conseqüències i els efectes que va tindre aquesta fita històrica en la població de la comarca del Maestrat s'analitzarà aquest cap de setmana en unes jornades en les quals participaran historiadors de renom i representants dels grups de Recuperació de la Memòria Històrica de Castelló.

Més informació

Experiment Stuka: quan els nazis bombardejaren Castelló

També et pot interessar

stats