L’alliberament de l’AP-7 ha suposat un estalvi de 300 milions d’euros per als usuaris

El trànsit entre Alacant i Tarragona ha augmentat un 71% des de gener i un 119% en el tram entre València i Alacant.

VÍDEO | L’alliberament de l’AP-7 ha suposat un estalvi de 300 milions d’euros per als usuaris

L’alliberament de 374 km de l’AP-7 després de 40 anys ha suposat que des del gener el trànsit que discorre entre Alacant i Tarragona haja augmentat un 71%. És especialment rellevant l’augment del nombre de vehicles en el tram entre València i Alacant, on l’increment és del 119%, més del doble, segons el primer balanç que ha fet el Govern d’Espanya.

De l’estudi es desprén que la gratuïtat de l’autopista ha suposat un estalvi de 400 milions als usuaris, 300 milions a la Comunitat Valenciana i 100 milions a Catalunya.

A més, aquest estalvi repercuteix positivament en la seguretat i en les condicions de circulació de les vies alternatives de l’AP-7, on el trànsit ha disminuït un 30% de mitjana, especialment en vehicles pesants.

El transport demana mesures contra la saturació de les àrees de servei

Aquest increment del trànsit ha provocat que vora 4.000 camions circulen cada dia per l’autopista AP-7, el 20% del total de vehicles. Açò ha provocat una saturació de les àrees de servei que perjudica principalment els treballadors del sector dels transports. Els transportistes només tenen al seu abast set àrees de servei per a aparcar i descansar.

També et pot interessar

stats