L’alerta groga per vent ha deixat quatre incendis forestals i de vegetació a la Comunitat Valenciana

Amb els focs actualment controlats o extingits, el vent també ha registrat ratxes de vora huitanta quilòmetres per hora.

Imatges de l’helicòpter HLC V2 en l'extinció de l'incendi de vegetació al riu Cànyoles
Imatges de l’helicòpter HLC V2 en l'extinció de l'incendi de vegetació al riu Cànyoles / GVA

L’avís groc per vent ha deixat aquest dilluns a la Comunitat Valenciana quatre incendis forestals i de vegetació de diversa consideració. A hores d’ara, tots ells estan controlats o extingits. D’altra banda, el vent ha arribat a ratxes de fins als huitanta quilòmetres per hora en localitats com Utiel i Llíria.

Un dels incendis s’ha declarat a Navarrés, en concret en una zona propera a l’embassament de Tous. Fins al lloc s’han mobilitzat tres dotacions del Consorci Provincial de Bombers de València, dos mitjans aeris de la Generalitat, l’avió V-50 i l’helicòpter HLC V2 amb unitat helitransportada de bombers forestals de la Generalitat. Prevenció d’incendis també ha mobilitzat una unitat i un agent mediambiental. L’extinció s’ha produït al voltant de les 18:00 h d’aquesta vesprada.

També s’han declarat un incendi de vegetació a la Vall de Gallinera (Marina Alta), on s’han desplaçat dues dotacions d’Alacant, entre altres; a Manises (Horta Sud) on la Policia Local ha hagut de tancar el trànsit de l'N-220; i al riu Cànyoles, a la localitat valenciana de Novetlè (Costera). Segons ha comunicat el compte 112 Comunitat Valenciana a Twitter, d’aquest últim incendi ja s’han retirat tots els mitjans menys una brigada que estarà de guàrdia fins a les 22:00 h.

Fortes ratxes de vent a la Comunitat Valenciana

Les fortes ratxes de vent que han assolit aquest dilluns la Comunitat Valenciana han complicat les labors d’extinció dels incendis. Així, la província de València, l’interior sud de Castelló i l’interior i litoral nord d’Alacant han estat en avís groc per vents de l’oest de fins als 80 quilòmetres per hora.

Ha sigut al migdia, no obstant això, quan s’han intensificat les ratxes de vent, a Utiel amb 79 quilòmetres per hora, a Llíria i l’aeroport de València amb 71 quilòmetres per hora, a Bétera amb 70 quilòmetres per hora i a Xàtiva amb 68 quilòmetres per hora, segons ha informat Aemet.

També et pot interessar

stats