L’alcohol i les drogues, presents en dos de cada tres delictes contra la seguretat viària

Es posa en marxa una campanya de control del consum d'alcohol i drogues per a conscienciar de la seua incompatibilitat amb la conducció.

L’alcohol i les drogues, presents en dos de cada tres delictes contra la seguretat viària
L’alcohol i les drogues, presents en dos de cada tres delictes contra la seguretat viària

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha posat en marxa una nova campanya de control del consum d'alcohol i de drogues des d’aquest dilluns i fins dimecres amb l'objectiu de conscienciar la població de la seua incompatibilitat amb la conducció.

De fet, dos de cada tres delictes contra la seguretat viària estan relacionats amb el consum d'alcohol i drogues. Així mateix, des de l'entrada en vigor de la llei del permís per punts, una taxa d'alcohol superior a l'establida ha sigut el motiu de multa per a vora el 12% dels infractors sancionats i del 14% dels punts sostrets.

Tot i això, el delegat del govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha puntualitzat: "El canvi de comportament dels ciutadans ha fet que el percentatge de positius en controls preventius d'alcohol descendisca d'una forma notable”. Així, ha passat del 5,1% a l'1,5% de mitjana en l'últim decenni.

No obstant això, segons Fulgencio, en el cas de les drogues no s'està produint aquest descens. Les drogues més consumides solen ser el cànnabis, seguit de la cocaïna, les amfetamines o les metamfetamines.

Segons el delegat del govern: "L'alcohol i les drogues no només estan relacionats amb una major accidentalitat, sinó que també repercuteixen en un major mortalitat, en ser un factor relacionat amb un pitjor pronòstic en les lesions patides".

Balanç de l’anterior campanya

L'anterior campanya, desenvolupada entre el 4 i el 10 de juny, es va tancar amb la realització de 16.776 proves, de les quals 362, el 2,1%, van resultar positives. 

Del total dels controls, 16.354 van ser proves d'alcohol, de les quals 165 van acabar amb un resultat positiu, poc més d’un 1%. Pel que fa a les drogues, es van realitzar 422 proves amb 197 positius, la qual cosa suposa un 46,6% del total.

També et pot interessar

stats