L'alcalde pedani de la Punta es rebel·la contra l'aprovació del Pla especial de la ZAL del port de València

La plataforma Per l'Horta anuncia un recurs judicial perquè no es compleix la sentència que declarava tot el pla nul de ple dret.

Imatge aèria d'arxiu de la zona de la Punta afectada pel Pla especial de la ZAL del port de València
Imatge aèria d'arxiu de la zona de la Punta afectada pel Pla especial de la ZAL del port de València

L'alcalde pedani de la Punta, Ignasi Sánchez, de Compromís, ha expressat la seua disconformitat amb el pla per a la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) de Port de València, aprovat pel govern del Botànic i per l'Ajuntament de la ciutat. Afirma que el nou pla és el mateix que va iniciar el PP i denuncia que  suposa "l'abandonament definitiu de la Punta" per part del consistori.

Segons ha explicat Sánchez, l’aprovació del ZAL obliga la ciutat de València a perdre la seua muralla verda d’horta i lamenta que en cap cas s’ha valorat el desallotjament forçós del veïnat i la pèrdua de patrimoni per al futur de la societat. L'alcalde diu que la Generalitat i l'Ajuntament tenien alternatives i "políticament s’ha triat abandonar la Punta".

L'alcalde destinarà el seu sou a les demandes del veïnat

Com a conseqüència, l'alcalde pedani anuncia que suspén les relacions amb l'Ajuntament i que destinarà el sou que cobra a finançar les demandes del veïnat contra el pla especial. "No dimitiré, ni deixaré les meues funcions bàsiques, simplement deixaré de complir amb l’Ajuntament de València”, ha avisat. Des del consistori no han volgut fer cap declaració sobre el conflicte de la Punta.

Recurs judicial 

Per la seua banda, la plataforma Per l'Horta ja ha anunciat la presentació d'un recurs judicial. Josep Gavaldà, portaveu de l'associació, ha dit a Les notícies del migdia que recorreran als tribunals perquè "no es compleix la sentència del tribunal Suprem del 2015 on declarava tot el pla nul de ple dret". A més, diu que tampoc compleix la legislació vigent, "començant pel mateix Pla d’Acció Territorial de l’Horta”.

La plataforma Per l'Horta ha demanat també una reacció del Consell en contra d'aquest pla especial. "Esperem que algun dins del govern s'adone de l’error que estan cometent”, ha indicat Gavalda.

També et pot interessar

stats