L’Albufera de València estrena la primera a planta solar per al regadiu

Aquesta planta generarà un impacte “nul” al medi ambient, ajudarà en la descarbonització i abaratirà els costos, segons Ximo Puig

Ximo Puig i les comunitats de regants en una visita a l'Albufera
Ximo Puig i les comunitats de regants en una visita a l'Albufera / GVA
21 de setembre 2022 - 18:07

L’Albufera compta des d’aquest dimecres amb una instal·lació fotovoltaica activa, que permetrà bombar aigua per a reg als camps de cultiu.

Durant l’acte de posada en marxa de la maquinària, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que és una instal·lació “innovadora” i “avantguardista”. Segons el cap del Consell, aquesta tecnologia demostra que és “absolutament compatible” l'ús de les energies renovables amb la protecció mediambiental d'espais com aquest parc natural.

Aquesta planta generarà un impacte “nul” des del punt de vista del medi ambient, ajudarà a avançar en la descarbonització i abaratirà els costos, segons ha afirmat el president. “Tenim el petroli del segle XXI i la Comunitat Valenciana pot passar de ser compradora de combustible fòssil a ser exportadora d'energia renovable”, ha assenyalat el responsable de l'executiu valencià, que ha agregat.

Puig ha mantingut una trobada amb representants i membres de comunitats de regants del Túria i del Xúquer, on ha lloat la gestió que fan de l’aigua i la seua capacitat per “aprofitar al màxim cada recurs”. A l'acte ha assistit també la consellera d'Agricultura, Mireia Mollà.

També et pot interessar

stats