L'Albufera rebrà una nova aportació de cabal per a millorar la qualitat de l'aigua

S'aportaran 248.400 m³ per tanda de reg durant almenys 45 dies a partir del 26 de desembre

L'Albufera de València, completament marró obscurs, vista des de l'espai
L'Albufera de València, completament marró fosc, vista des de l'espai el 15 de desembre / Copernicus

El parc natural de l’Albufera rebrà una nova aportació de cabal per a millorar la qualitat de l'aigua, segons l’acord signat entre la Conselleria de Medi Ambient, l'Ajuntament de València i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

En concret, s'aportaran 248.400 metres cúbics per tanda de reg durant almenys 45 dies a partir del 26 de desembre. L'òrgan de conca ha remés una resolució a la Generalitat per a autoritzar la captació temporal d'aigües superficials procedents de l'efluent de l’estació depuradora de Pinedo 2, a fi de millorar la qualitat i quantitat de les aportacions a l’Albufera a través de la séquia de Favara.

La consellera de Medi Ambient, Salomé Pradas, ha subratllat que amb aquest nou acord fan "un pas més per a aconseguir el millor estat de conservació per al parc natural més emblemàtic" de la Comunitat Valenciana.

La Generalitat i l'Ajuntament "anirem del braç per a atendre les necessitats de l'aiguamoll i garantir la bona gestió del parc i de l'entorn, preservar la biodiversitat de fauna i flora i el cultiu agrícola de l'arròs", ha assegurat.

Amb aquesta resolució, a partir del 26 de desembre la depuradora de Pinedo 2 impulsarà l'aigua fins al punt d'abocament amb la séquia de Favara, on es mesclarà amb el cabal concedit del riu Túria a la comunitat de regants, actuant com a “filtre verd” per a subministrar l’aportació extra a l’Albufera a través dels camps d'arròs per inundació.

L'escrit recull que els torns de reg seran des de les 15 hores dels diumenges fins a les 11 hores dels dijous, durant 45 dies. 

També et pot interessar

stats