L'Albufera produirà la primera collita d'arròs ecòlogic valencià

Es preveu comercialitzar prop de 5.000 quilos d'arròs abans que acabe el 2018.

Conrear arròs ecològic significa apostar per la renovació i el futur del sector agrari a la Comunitat Valenciana
Conrear arròs ecològic significa apostar per la renovació i el futur del sector agrari a la Comunitat Valenciana

La primera collita d'arròs ecològic de la Comunitat Valenciana eixirà a la venda abans que acabe l’any. S’ha conreat al Parc Natural de l'Albufera de València i s'espera que la primera collita done prop de 5.000 quilos, però la intenció és augmentar-ne la quantitat en els pròxims anys.

Segons la directora general de Desenvolupament Rural, Maite Cháfer, la producció ecològica d'arròs al territori valencià era una assignatura pendent, i aquesta primera collita és la constatació que és possible produir arròs ecològic valencià i, en aquest cas, conreat en un parc natural, fet que li dona un valor afegit.

En un moment en què creix el consum de productes ecològics, conrear arròs ecològic significa apostar per la renovació i el futur del sector agrari a la Comunitat Valenciana, a més de donar resposta a una demanda social.

La producció de l'arròs ecològic no és senzilla perquè s'han de fer front a les malalties fúngiques sense utilitzar pesticides no biològics, i s'han de considerar els cicles de distribució de l'aigua i l'elevada despesa en la mà d'obra. Per totes aquestes raons, el cost de producció d’esta varietat triplica el de l'arròs tradicional.

Per a la primera collita s'espera recollir prop de 5.000 quilos d'arròs que es vendran en bosses numerades que es preveu que puguen comercialitzar-les a Espanya abans que acabe l'any.

També et pot interessar

stats