L'alacantí Javier García, elegit president de l'Acadèmia Jove d'Espanya

És investigador del Departament de Química Inorgànica de la Universitat d'Alacant.

L\'alacantí Javier García, elegit president de l\'Acadèmia Jove d\'Espanya
L'alacantí Javier García, elegit president de l'Acadèmia Jove d'Espanya

L'investigador del Departament de Química Inorgànica de la Universitat d'Alacant (UA), Javier García, ha sigut elegit president de l'Acadèmia Jove d'Espanya (AJE), que s'ha constituït en el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.

Així, entre les seues funcions principals trobem la de representar i intentar donar visibilitat als científics joves, preferentment de l'àmbit de les ciències experimentals. L'investigador de la UA ha afirmat que els temes prioritaris per als responsables de l'Acadèmia seran l'educació i el coneixement, la carrera investigadora, la divulgació i la incidència social i econòmica de la ciència".

Per això, es buscarà fomentar un enfocament transversal, la connexió intergeneracional i vincular els investigadors que treballen a l'estranger. L'alacantí ha declarat que, en termes científics, Espanya "no pot seguir en l'hivern, mentre el sol ix en altres països".

Javier García, al costat de la resta de membres de l'Acadèmia Jove d'Espanya ho seran durant cinc anys per a, d'aquesta manera, donar entrada a científics de generacions successives i assegurar la joventut dels seus acadèmics. L'Acadèmia actuarà com a nexe amb els joves científics que fan el seu treball a l'estranger, ja que part dels seus membres podran ser joves espanyols que investiguen fora.

També et pot interessar

stats