L'alacantí Fernando Maestre, Premi Nacional d'Investigació en Ciències de Recursos

El jurat ha valorat els nombrosos i importants avanços del biòleg i ecòleg de Saix en l'estudi de la biodiversitat i l'ecologia de les zones àrides

Fernando Maestre
Fernando Maestre / UA

El Ministeri de Ciència i Innovació ha atorgat el Premi Nacional d'Investigació Alejandro Malaspina, en l'àrea de ciències i tecnologies dels recursos naturals, a l'investigador distingit de la Universitat d'Alacant (UA) i Premi Jaume I en Protecció del Medi Ambient 2020, el biòleg i ecòleg Fernando Maestre.

El jurat ha valorat els seus nombrosos i importants avanços en l'estudi de la biodiversitat i l'ecologia de les zones àrides, segons ha informat la UA.

Fernando Maestre, natural de Saix i director del Laboratori d'Ecologia de Zones Àrides i Canvi Global de la UA, s'ha convertit en un gran referent a Espanya en el seu àmbit de coneixement i destaca igualment per les seues contribucions de rellevància internacional referent als impactes del canvi climàtic en els ecosistemes terrestres i la desertificació.

En les seues primeres declaracions després d'anunciar-se aquest reconeixement, l'expert en ecologia i medi ambient ha manifestat sentir-se sorprés i molt agraït per la concessió d'aquest guardó tan prestigiós.

"Saber més sobre l'ecologia de zones àrides i com canviaran en el futur per la crisi climàtica, la desertificació i les accions humanes que estan degradant el nostre entorn és de gran importància per a poder gestionar millor els recursos naturals."

"És una gran alegria i un reconeixement a tota la investigació que desenvolupa el Laboratori d'Ecologia de Zones Àrides i Canvi Global de la UA. Saber més sobre l'ecologia de zones àrides i com canviaran en el futur a causa de la crisi climàtica, la desertificació i les accions humanes que estan degradant el nostre entorn és de gran importància per a poder gestionar millor els recursos naturals", ha ressaltat.

La trajectòria de Fernando Maestre

En l'actualitat, Fernando Maestre és investigador distingit en la UA, on dirigeix el Laboratori d'Ecologia de Zones Àrides i Canvi Global. Premi extraordinari de llicenciatura (1999) i doctorat (2005) per la UA, Maestre ha rebut també el premi al rendiment acadèmic de la Generalitat (1999).

Durant la seua carrera científica ha fet estades d'investigació en universitats i centres dels Estats Units, el Regne Unit, Alemanya, Austràlia i la Xina. És investigador principal de setze projectes d'investigació i l'únic ecòleg que treballa a Espanya que ha aconseguit tant una Starting (2009) com una Consolidator Grant (2014) del Consell Europeu d'Investigació. A més, ha publicat més de 270 articles en revistes científiques internacionals.

Els seus mèrits investigadors l'han fet mereixedor de premis com el Jaume I, categoria de Protecció del Medi Ambient (2020); l'Acadèmia de Ciències-Fundació Pascual en Ciències de la Vida, i el Humboldt Research Award (Fundació Alexander Von Humboldt, Alemanya, 2014), entre altres.

També et pot interessar

stats