L'Ajuntament de Xilxes negocia un conveni per a obrir la dessalinitzadora

Acuamed presenta una nova proposta que rebaixa el to pel que fa a les possibles conseqüències econòmiques i jurídiques si no poguera assumir-la.

L\'Ajuntament de Xilxes negocia un conveni per a obrir la dessalinitzadora
L'Ajuntament de Xilxes negocia un conveni per a obrir la dessalinitzadora

Aquest dijous era un dia clau per a prendre decisions sobre l'obertura de les dessalinitzadores construïdes a Moncofa i Orpesa, a les comarques la Plana Baixa i la Plana Alta. Inicialment, els Ajuntaments de Xilxes i Cabanes anaven a rebutjar el conveni acordat amb Acuamed per a l'obertura de les infraestructures, inactives des de fa deu anys. Tot i que l'Ajuntament de Cabanes s'ha cenyit al guió previst, el de Xilxes ha confirmat que ha rebut una nova proposta de l'empresa i ara renegocia el conveni. 

Segons explica, el nou plantejament especifica que les condicions del conveni anterior no les podia assumir l'entitat local i rebaixa el to pel que fa a les possibles conseqüències econòmiques i jurídiques si no hi pot fer front. 

Una de les claus és que la dessalinitzadora no està connectada a la xarxa municipal de Xilxes, cosa que implica que l'aigua no té manera d'eixir de les aixetes. El ple de l'Ajuntament tractarà l'assumpte una vegada estudie a fons la nova proposta, previsiblement en un ple extraordinari durant el mes de març. 

Si no s’arribara a un acord abans del 31 de març, el govern espanyol hauria de tornar els 35 milions d'euros a la Unió Europea com a indemnització per les ajudes concedides per a la construcció.

També et pot interessar

stats